Velkommen til skolekonserten Mitt Syria

Velkommen til skolekonserten Mitt Syria

 

Nord-Troms museum har gleden av å invitere til konserten Mitt Syria! Vi spiller noen få konserter i mai, og praktiserer påmelding etter Først til mølla-prinsippet. Konserten passer for ungdomsskole, mellomtrinn og videregående skole. Vi kan også tilrettelegge for yngre klassetrinn etter avtale.

Mitt Syria besøker skoler og ulike lokaler i nærområdet, og er et gratis tilbud. 

På konserten møter du 17-årige Rankeen Sha Sho (sang) som er kurder oppvokst i Aleppo, og 27 år gamle Ahmad Jarbouh (trommer) fra Suwayda/Damaskus. De to syrerne møtes i samspill med museumsformidler/fiolinist Kristin Mellem og gitarist Dag Øivind Thingstad fra Skjervøy. Publikum vil få høre vakker arabisk og kurdisk musikk – fra voggeviser til fengende danserytmer, ispedd litt nordnorsk og kvensk musikk. Prosjektet ønsker å fortelle om Syria, slik syrere selv kjenner landet sitt: En smeltedigel av kulturer og folkeslag, der mennesker har levd side om side i årtusen.

I arbeidet med konserten har vi oppdaget paralleller mellom Syria og Nord-Troms sin historie og kulturmangfold. Vi gledes over stemninga som oppstår når arabiske og nordlige uttrykk møtes! Prosjektet er finansiert av Sparebankstiftelsen DNB og Norges Museumsforbund, og er et samarbeid mellom Nord-Troms museum, Skjervøy kulturskole og flyktning- og voksenopplæringstjenestene i Nordreisa, Skjervøy og Kåfjord.

 

Kontaktperson: Kristin Mellem, formidler Nord-Troms museum kristin@ntrm.no, mobil 919 09 499