Utstillingsåpning Idar Kristiansen lørdag 06. mai

Utstillingsåpning Idar Kristiansen lørdag 06. mai

Åpning av utstilling om forfatteren Idar Kristiansen den 6. mai på Senter for nordlige folk, kl. 12.00

Utstillingen er er laget av Senter for nordlige folk, Troms fylkesbibliotek, Nord-Troms museum og Halti kvenkultursenter, og er støttet av Norsk kulturråd, Fritt ord, Troms fylkeskommune og Kåfjord kommune.

Idar Kristiansen er mest kjent for sitt forfatterskap. For bøker i romanserien Kornet og fiskene fikk han Aschehoug-prisen i 1980, og ble nominert til Nordisk råds litteraturpris 1981. I utstillingen møter vi i tillegg maleren, lyrikeren, læreren, journalisten og samfunnsdebattanten. Idar Kristiansen var en produktiv, engasjert og mangesidig kunster. En mann med mye på hjertet.

Utstillingen står på Senter for nordlige folk i perioden 6. mai - 25. august, med unntak av Riddu-uka, som har egen utstilling.

Åpningen starter klokken 12 i den nyoppussede kultursalen.

Program:Kåfjordkoret synger, tale ved fylkesrådsleder Willy Ørnebakk, kortfilmvisninger ved Ørjan Bertelsen, foredrag om Kristiansen ved Kaisa Maliniemi og John Gustavsen, Soleng-brødrene syngerEtter programmet i salen går er det felles beskuelse av utstillingen.

Velkommen! Gratis inngang.

Samme dag er det åpning av ny kultursal på Senter for nordlige folk, med åpningskonserter og visning av filmen Sameblod.