Bli med på kvenferga på kvenfolkets dag 16.mars

Bli med på kvenferga på kvenfolkets dag 16.mars

Fredag den 16. mars blir det liv og leven på Lyngenferga! Ikke siden læstadianerstevnene i hin hårde dager har det vært sånn liv og røre på ferga. Den gangen fortelles det at rungende salmesang fortsatte på ferga over fjorden – etter at stevnet på Lyngseidet var ferdig. Denne gangen er det Kvenfolkets dag som skal feires – med brask og bram!

 

Det er Nord-Troms museum som står bak arrangementet. Museet har fått med Halti kvenkultursenter, og dessuten mange gode krefter i det kvenske miljøet, og er klar til å kaste loss førstkommende fredag klokken 13.30 fra Olderdalen. Programmet vil variere noe fra tur til tur, men vi kan love interessant kulturformidling og høy trivselsfaktor! Kvenflagget skal vaie i vinden, og programmet er spennende og mangfoldig:

 

-          Kvenske fortellinger ved Reidun Mellem

-          Mikro-kurs i kvensk hverdagsspråk ved Bjørnar Seppola og Åge Mellem

-          Konkurranser og loddtrekning av premier for liten og stor

-          Barneaktiviteter

-          Kvensk musikk ved Kristin Mellem, Øystein Fredriksen, Bjørnar Seppola, Elin Seppola Brandvoll og Väinö Nilssen (varierer mellom ulike fergeavganger)

-          Salg av bøker, CD-er og kven-effekter

-          Gratis jakkemerker

-          Barnesang/allsang

-          Gratis kaffe, saft og Kangos-kaker

 

Bjørklids ferjerederi stiller velvillig Lyngenferga til disposisjon for feiringa, og spanderer endatil kaffe på alle passasjerer som vil være med og feire. Nord-Troms museum byr på saft og tradisjonelle Kangos-kaker. Her kan du sette deg ved et bord og sjabbe ed en kven, eller du kan ta kvendrakten i nærmere øyesyn. Museet har lagd informasjonsplakater for den som vil sette seg inn i kvenenes historie i vår region. Programmet har vokst dag for dag, og vi gleder oss stort til denne begivenheten. Det blir også gratis utdeling av jakkemerker med kvenflagg-symbol. Vi håper at passasjerene bærer jakkemerket videre, sånn at et synlig tegn på feiringen av Kvenfolkets dag brer seg ut i hele regionen.

 

Nord-Troms museum og Halti kvenkultursenter oppfordrer folk til å ta en ekstra fergetur fredag 16. mars! Dette blir en unik opplevelse. Og husk - det er gratis hvis man setter igjen bilen!

 

Arrangementet er et samarbeid med Bjørklid Ferjerederi, Halti Kvenkultursenter, Kvenlandsforbundet og Norske Kveners Forbund. Velkommen!

 

Fergetider:

Fra Olderdalen:

13:30

15:10

17:00

Fra Lyngseidet:

14:15

15:55

17:45